Składniki:
Jabłka ścieramy na dużych oczkach. Układamy je na środku rozwiniętego ciasta. Wierzch jabłek posypujemy cynamonem ( jeśli macie kwaśne jabłka trzeba je dosłodzić). Jeśli lubicie rodzynki dodajcie je do jabłek.
Następnie nacinamy ciasto francuskie i przeplatamy dokładnie tak jak w tym przepisie. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy migdałami. Pieczemy przez 20 minut w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku.
Smacznego!
pychota!:) właśnie za to kocham ciasto francuskie - za jego nieograniczone możliwości:)
OdpowiedzUsuńo kurczę, wygląda niezieeeeemsko smacznie *.*
OdpowiedzUsuńJest przepyszna :) właściwie to chyba bardziej strucla jabłkowa niż szarlotka :)
OdpowiedzUsuńO jaki fajowy przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Super pomysł!:) Sama wykorzystam i to juz w najbliższym czasie:)
OdpowiedzUsuńpycha!
OdpowiedzUsuńNominowałam Twój blog do zabawy Libster Blog Award, zapraszam po szczegóły
OdpowiedzUsuńhttp://bentoloving.blogspot.com/2012/12/liebster-blog-award.html
Haj polish cookers! This recepting is so good as I inclused go to the my menu. Pazdrawlaju, Jamie Oliwer
OdpowiedzUsuń