Składniki (dla 2 osób):
- 4 naleśniki ( nie podaję przepisu, bo na pewno każda z Was ma swój własny wypróbowany)
- opakowanie świeżego, młodego szpinaku
- 100 g wędzonego łososia
- 100 g sera ricotta
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz syczuański, sok z cytryny
- oliwa do smażenia
- łyżka masła
Rozgrzewamy na patelni oliwę z łyżką masła. Przesmażamy czosnek i dodajemy oczyszczony szpinak. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (zależy jak słonego macie łososia). Gdy szpinak jest gotowy odstawiamy go do ostygnięcia.
Szpinak i łososia kroimy na mniejsze części (nie siekamy) i mieszamy z serkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem i według uznania solą.
Farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy. To wszystko! :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz