Składniki (dla 3-4 osób):
- 9 parówek
- 3 opakowania ciasta francuskiego
- boczek wędzony w plastrach
- ser żółty
Włączamy piekarnik na 180 stopni. Zanim się nagrzeje, wszystko przygotujemy.
Obieramy parówki z folii i owijamy je boczkiem, a następnie cienkimi plastrami żółtego sera (grube nie będą się zawijały).
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 3 pasy.
Parówki układamy na cieście pod kątem i zwijamy. Końce ciasta sklejamy.
Parówki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Uwaga! Pamiętajcie o tym, że ciasto rośnie, więc potrzebuje miejsca. Jeśli będzie się stykać- nie dopiecze się.
Po około 30 minutach macie gotowe danie!
Chociaż proste i tanie, jest strasznie smaczne i sycące. Podajcie je z dodatkiem keczupu.
Smacznego!
Pysznie wyglądają, robiłam z serem i boczkiem, chyba czas żeby jescze w cieście francuskim zrobić, parówki lubię z lidla, wieprzowe, jakoś do zapiekania dobre:)
OdpowiedzUsuń