wtorek, 17 lipca 2012

Parówki w cieście francuskim z niespodzianką

Dziś przepis na szybkie danie, które sprawdzi się, gdy goście zaskoczą wizytą, a my nie mamy funduszy na wystawne przyjęcie.

Składniki (dla 3-4 osób):

  •  9 parówek
  •  3 opakowania ciasta francuskiego
  •  boczek wędzony w plastrach
  •  ser żółty


Włączamy piekarnik na 180 stopni. Zanim się nagrzeje, wszystko przygotujemy.
Obieramy parówki z folii i owijamy je boczkiem, a następnie cienkimi plastrami żółtego sera (grube nie będą się zawijały).



Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 3 pasy.



Parówki układamy na cieście pod kątem i zwijamy. Końce ciasta sklejamy.



Parówki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Uwaga! Pamiętajcie o tym, że ciasto rośnie, więc potrzebuje miejsca. Jeśli będzie się stykać- nie dopiecze się.


Po około 30 minutach macie gotowe danie!
Chociaż proste i tanie, jest strasznie smaczne i sycące. Podajcie je z dodatkiem keczupu.


Smacznego!







1 komentarz:

  1. Pysznie wyglądają, robiłam z serem i boczkiem, chyba czas żeby jescze w cieście francuskim zrobić, parówki lubię z lidla, wieprzowe, jakoś do zapiekania dobre:)

    OdpowiedzUsuń